zondag 28 mei 2017

Spectre



Gebaseerd op een verhaal van Ian Fleming, geproduceerd door EON Productions is Spectre de vierentwintigste en voorlopig laatste film van de James Bond trilogie. 

Spectre ging voor het eerst in première in Groot-Brittannië op 26 oktober 2015. In België was de film voor het eerst op 4 november 2015 in de zalen. 

De titel van de film Spectre is een acroniem voor Special Executive for Counter – intelligence Terrorism Revenge and Extortion. De naam SPECTRE kwam voor het eerst aanbod in de aller eerste James Bond film Dr. No.

Ook zoals de voorloper van Spectre, Skyfall regisseerden ook deze keer Sam Mendes de Bond film.  De protagonist James bond werd gespeeld door Daniel Crag, de antagonist Franz Oberhauser de aartsvijand en stiefbroer van James Bond werd gespeeld door Christoph Waltz. De tot nu toe oudste Bond girl Lucia Sciarra werd gespeeld door de Italiaanse actrice Monica Bellucci (51 jaar oud). 

De titelsong van de film Spectre: Writing’s On The Wall van Sam Smith en Jimmy Napes won in februari 2016 een Oscar voor het best original song. Verder won de film nog twee Empire Awards, één prijs voor de Best Britsh Film en één prijs voor Best Thriller.

Volgens de Britse media is Spectre de beste Bond film ooit gemaakt. Het is dus zeker de moeite om de ze film eens te bekijken. 


vrijdag 12 mei 2017

Wat is een wereldtaal nu eigenlijk?


Een wereldtaal is een taal die in de meeste gevallen wordt gebruikt als internationaal communicatiemiddel.


  • Wanneer een taal aan de volgende kenmerken voldoet is het in de meeste gevallen een wereld taal.
  • Als een taal een wereldtaal wil zijn moet de taal moet de taal zich over grootte geografische oppervlakten.
  • De taal wordt gebruikt buiten het gebied van oorsprong
 
  •  Een taal is een wereldtaal als het als officiële landstaal gebruikt wordt zonder dat het een moedertaal van dat land moet zijn. 
  • Een wereldtaal wordt veel gebruikt door internationale organisaties als communicatiemiddel.
  • Het aantal mensen die een wereldtaal spreken is groter dan dat van een niet wereldtaal.
Natuurlijk voldoen niet alle wereldtalen aan deze bovenstaande voorwaarden.
Enkele van de meest gebruikte wereld talen zijn Engels, Frans, Arabisch, Chinees, Spaans en Russisch.